Skip to content

Te Koop: woonhuis Langeraarseweg 146 2461 CM Ter Aar

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 595.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Ter Aar Langeraarseweg 146

Vrijstaand karakteristiek woonhuis met koetshuis op ruime kavel

In het gezellige dorp Langeraar staat nabij het dorpscentrum deze uitstekend onderhouden en met meer dan 600 meter eigen grond omgeven karakteristieke woning met vrijstaand koetshuis.

Door de ligging centraal in het Groene Hart biedt het dorp Langeraar u veel mogelijkheden. U kunt hierbij denken aan het uitgestrekte poldergebied, de diverse plassen waarvan de Langeraarse Plassen aan de overkant van de weg en de Nieuwkoopse Plassen de bekendste zijn, een rijk verenigingsleven met veel sociale samenhang, recreatie, de noodzakelijke boodschappen op korte afstand, een basisschool, etc.

Bovendien maakt de ligging Langeraar uitermate geschikt als thuisbasis voor diegenen die Amsterdam, Den Haag, Leiden, Utrecht als hun werkgebied kennen. De afstand tot Schiphol is overigens minder dan 20 kilometer.

Dankzij de inspanningen van de eigenaar straalt het huis nog steeds het karakter van de bouwperiode uit. Terwijl u binnen de sfeer en warmte van vroeger zult ervaren, is dit huis toch voorzien van alle moderne comfort, goede isolatie, rondom dubbel glas, etc. Meerdere originele details zijn (gelukkig) bewaard gebleven, bijvoorbeeld de originele en dus meer dan 200 jaar oude ‘blinden’ (ofwel schuifluiken) in de woonkamer en slaapkamer, het fraaie smeedwerk van de voordeur, de originele regenput, en bakgoten.

Een volledige beschrijving is beschikbaar, en daarom geven wij u aan de hand van steekwoorden een globale indruk. Voor een rondgang in de woning en daarmee een complete indruk bent u bij voorbaat uitgenodigd.

Het woonhuis
Begane grond:
Entree via fraaie voordeur, lange gang die uitloopt in de overgang tussen aan de voorzijde de woonkamer, in het middengedeelte de woonkeuken en vervolgens een doorgang naar het achtergedeelte met badkamer o.a. met douchehoek, vrijhangend toilet (Geberit 4000) en wastafelmeubel, ruime kelder, originele opkamer en later aangebouwde grote zijkamer.

Verdieping:
Via een open spiltrap bereikt u de verdieping die ingedeeld is met een grote voorslaapkamer met bedstede en inloopkast, en ruime badkamer o.a. met ligbad/douche, toilet (Geberit 8000) en wastafel. De tweede slaapkamer is aan de achterzijde terwijl op de overloop een vlizotrap de zolder bereikbaar maakt.

Door een overkapte corridor die tevens dienst doet als poort wordt toegang verkregen vanuit de woning naar het koetshuis en/of de schuur.

Het koetshuis
Het koetshuis heeft afmetingen van 4,80m x 6,50m en door een stevige open trap is ook de verdieping goed bruikbaar. De benedenruimte was tot voor kort in gebruik als galerie en daarvoor als winkel, terwijl de verdieping als ruime slaapkamer dienst kan doen. Mede dankzij de voorzieningen van wastafels (beneden en boven) met warm en koud water en toilet (Sanibroyeur). Gelet op de grootte is deze verwarmde en geïsoleerde ruimte uitstekend te gebruiken als atelier of kantoor aan huis. Ook is het denkbaar om in het koetshuis zorg aan huis te kunnen bieden c.q. als kangeroe-woning te laten functioneren

Aan/achter het koetshuis staat een verwarmde schuur met een oppervlakte van ca. 31 m2. Hierachter stond vroeger een noodwinkel maar nu is hier een terras van 80 m2 met natuursteen tegels.

Zowel de brede oprit voor het koetshuis als de inrit opzij bieden ruime parkeergelegenheid.

Vervolgens gaat de kavel met aan 3 zijden tuin over in een weelderige aankleding met bomen, vaste en kleurige planten, struiken, etc. Dankzij een gunstige zonligging is het hier erg plezierig vertoeven.

Aan privacy geen gebrek en voor spelende (klein)kinderen een heerlijke uitlaatklep.

Bijzonderheden:
Eigenlijk te veel om op te noemen, dus ……………, laat u verrassen.

U en uw NVM Makelaar zijn van harte welkom!

  • 200 m2
  • 603 m2
  • 5

Kenmerken Langeraarseweg 146

Overdracht

Koopprijs€ 595.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte603 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie200 m2
Inhoud723 m3

Bouw

Soortlandhuis
Bouwvormbestaande bouw
Dak typezadeldak
Isolatievormendakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5

Om de zonnegrens te bekijken dient U eerst de cookies te accepteren.

Maandlasten

U dient eerst de cookies te accepteren alvorens u de maandlasten kan berekenen

Ligging Langeraarseweg 146

Marktcijfers van Ter Aar

Gemiddelde verkoopprijs in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: € 260.361,-

Gemiddelde vraagprijs in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: € 280.115,-

Gemiddelde verkooptijd in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: 29

Gemiddeld aangeboden in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: 7777

Gemiddeld aantal verkocht in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: 8862

Gemiddelde prijs/m2 in Bodegraven

Landelijk gemiddelde: 2.315

Vergelijkbaar woningaanbod