Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Machineweg 1 2445 BB Aarlanderveen

Drieman Alphen aan den Rijn
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 400.000,- k.k.

Vrijstaande te renoveren woning op unieke locatie aan het Aarkanaal.

Uitzonderlijke kans om vrijstaand te wonen direct aan het Aarkanaal, met mooie vaarroutes voor de deur. Uniek is de vrije en directe ligging aan de voormalige zwaaikom in het kanaal. Hierdoor heeft u een fantastisch uitzicht. De locatie is goed bereikbaar met nauwelijks verkeer direct langs de woning door de ligging aan een doodlopende weg. Door de ruim 30 meter lange kade kunt u hier ideaal uw boot aanmeren. U woont hier in een heerlijk fiets- en wandelgebied met op slechts enkele meters een klein vogelgebied met vennetje.

De woning is ruim 100 jaar oud en zal grondig gerenoveerd dienen te worden van onder tot boven. Het is wellicht ook mogelijk om de woning te slopen en nieuwbouw te realiseren op het bestaande bouwvlak. Het is aan te raden om zelf bij de gemeente Alphen aan den Rijn te informeren indien u hier meer informatie over wenst. Zie de website www.ruimtelijkeplannen.nl voor de bestemmingsplanregels zoals nok- en, goothoogte en maximale kubieke meters op deze locatie.

De locatie ligt zeer centraal tussen de kernen van Ter Aar, Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn in. Aan het begin van de toegangsweg is een bushalte met goede verbinding naar Alphen aan den Rijn en Ter Aar. U kunt de auto op eigen terrein parkeren en met de auto rijdt u via de N207 gemakkelijk richting alle grote plaatsen van de Randstad, welke u hiervandaan binnen 30 minuten kunt bereiken.
Vlakbij de woning bevinden zich de Roei- en Kanovereniging Alphen en tevens is de Golfbaan op loopafstand.

Begane grond
Via de voortuin bereikt u de voordeur van de woning. Tochtportaal met meterkast en garderoberuimte. Hal met toegangsdeur naar de woonkamer en doorgang naar de tweede hal. In deze tweede hal treft u de wasmachineaansluiting, geiser, toegang naar het toilet en trapopgang naar de eerste verdieping.

Heerlijk lichte woonkamer door de grote hoeveelheid ramen met zicht op het water. Fraaie erker aan de voorzijde en sfeervolle gashaard. De woonkamer is in twee gedeeld zodat er een zitkamer en eetkamer gecreëerd kan worden.

Vanuit de woonkamer loopt u door naar de keuken met een nette keukenopstelling aan twee zijden. De keuken is uitgevoerd in lichte kleurstelling en bevat de volgende inbouwapparatuur:
– gaskookplaat,
– afzuigkap,
– magnetron en
– koelkast met vriesvak.

Via de keuken bereikt u de derde hal met toegang tot de tweede toilet, vaste kast, trapopgang naar de eerste verdieping en deur naar de serre. De serre is echt een heerlijk plekje en biedt een prachtig uitzicht over de tuin en het water. Deze ruimte is omstreeks 2000 gerealiseerd en biedt middels een grote schuifpui toegang tot de tuin. Ook is er een loopdeur aanwezig naar het pad langs de woning. Door de aanwezigheid van elektrische terrasverwarming kun je hier grotendeels van het jaar heerlijk vertoeven, maar ook vooral genieten van het uitzicht en van alles wat er voorbij komt varen.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is via twee trappen te bereiken. Via de trap aan de achterzijde komt u in de achterste slaapkamer. In deze slaapkamer is ook een vaste kast, wastafel en douche aanwezig.

Middelste kamer is eveneens per trap te bereiken en heeft twee dakramen en een dakkapel. Deze kamer is zeer royaal en staat in verbinding met de derde slaapkamer aan de voorzijde. De derde slaapkamer bevat twee vaste kasten, een ligbad en wastafel.
Mocht u toestemming krijgen van de gemeente voor brede dakkapellen, dan kunt u deze verdieping nog meer verruimen en praktisch indelen.

Bijzonderheden
– De hoge grondwaterstand maakt dat grondvocht een probleem is voor de vloer van de woning. Koper dient hier het nodige onderzoek over te verrichten. Wij adviseren hier een nieuwe (schuim) betonnen begane vloer toe te passen.
– Het dak en de goten zijn vernieuwd in 1981 en het dak is toen ook geïsoleerd.
– Omstreeks 2000 is de serre gerealiseerd aan de achterzijde van de woning.
– Het is goed u te realiseren dat een complete renovatie benodigd is waarvoor wij verwachten dat rekening gehouden dient te worden met een ruwe schatting van circa € 150.000,- aan verbouwings-, vernieuwings- en isolatiekosten.
– Achter de schuur is een provisorisch tweede schuurtje getimmerd. Deze is zonder vergunning toegevoegd aan het eerste schuurtje. Wanneer u deze ruimte wilt vernieuwen en wil toevoegen aan de schuur dient u officieel eerst toestemming middels een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

Interesse in deze woning? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in de regio Alphen aan den Rijn en omgeving vindt u op Funda.

Deze informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Mochten er onverhoopt onjuistheden staan vermeld dan wordt onzerzijds echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

  • 105 m2
  • 307 m2
  • 2

Kenmerken Machineweg 1

Overdracht

Vraagprijs€ 400.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte307 m2
Woonoppervlakte105 m2
Inhoud414 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1910
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Machineweg 1

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod