Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Dorserf 28 2731 AW Benthuizen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 639.000,- k.k.

DORSERF 28
Riante nieuwbouwwoning (in aanbouw) in de dorpse en ruim opgezette nieuwbouwwijk Bentwijck. Oplevering naar verwachting al binnen een half jaar!

Wilt u genieten van de vele voordelen van een nieuwbouwwoning, zonder lang op de oplevering hiervan te hoeven wachten? Dan bent u aan het Dorserf 28 op het juiste adres! Deze nieuwbouwwoning is al in aanbouw genomen en zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden opgeleverd.

Deze riante woning beschikt over ca. 152 m² woonoppervlak en een extra grote woonkamer vanwege de uitbouw aan de achterzijde, waardoor er binnen een zee aan leefruimte ontstaat. De woning wordt fraai afgewerkt inclusief een strakke keuken (kleur is nog aan te passen) en gloednieuw sanitair- en tegelwerk. De vloer- en wandafwerking kunt u nog helemaal zelf bepalen. Ook is deze woning energieneutraal (energielabel A++++), mede dankzij de aanwezige installaties zoals een luchtwarmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling en een geavanceerd ventilatiesysteem inclusief warmteterugwinning (WTW). Kortom: Een riante, onderhoudsarme en duurzame eengezinswoning met een gezond en comfortabel binnenklimaat!

Onderstaand vertellen we u graag meer over de indeling, afwerking en unieke kenmerken van deze woning. Heeft u naar aanleiding hiervan concrete interesse? Stuur dan een mail naar nieuwbouw @ drieman .nl zodat we u kunnen voorzien van de uitgebreide documentatie over de afwerking van de woning en meer informatie over het biedingsproces.

BEGANE GROND
Als u straks vanaf de Heerewegh Bentwijck in rijdt, komt u uit op het Dorserf. Volg deze doodlopende straat met de bocht mee en u ziet nummer 28 aan uw linkerhand. Deze woning valt direct op vanwege zijn fraaie gevelsteen en markante tuitkap met overstek, wat een plaatje! Bij binnenkomst in de hal vindt u rechts de garderoberuimte, het toilet en de trapopgang. De strakke open keuken bevindt zich ook aan de voorzijde van de woning. Deze heeft een nette uitstraling en is van alle gemakken voorzien, waaronder een quooker en een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. De riante living ligt aan de achterzijde, georiënteerd op de tuin. De woonkamer en keuken zijn voorzien van vloerverwarming- en koeling i.c.m. balansventilatie met WTW, waardoor u hier het hele jaar geniet van het comfortabele binnenklimaat. Door de breedte van de woning en de extra diepe woonkamer is er voldoende ruimte om deze volledig naar eigen smaak in te delen!

De achtergevel is voorzien van dubbele openslaande deuren met 2 grote zijlichten, wat zorgt voor veel natuurlijke lichtinval in de woonkamer. Via de openslaande deuren bereikt u de tuin. Deze is net als de woning heerlijk breed, ca. 10 meter diep en zonnig gelegen op het zuiden. Achterin de tuin staat de houten berging van 5 m² welke is voorzien van elektra, ook is er een achterom richting het openbare parkeerhof. Vanuit de bouw zullen er aan de voor- en achterzijde van het perceel groene erfafscheidingen worden geplaatst, deze dragen bij aan de dorpse uitstraling van de wijk en dienen dan ook in stand te worden gehouden.

EERSTE VERDIEPING
Via de vurenhouten trap bereikt u de overloop die de 3 slaapkamers en de badkamer ontsluit. Twee van de slaapkamers zijn heerlijk ruim, de derde is te gebruiken als slaapkamer maar bijvoorbeeld ook goed geschikt als werkkamer. De badkamer is compleet uitgerust met een wastafel, toilet, douche en handdoekradiator. In alle slaapkamers is vloerverwarming- en koeling aanwezig, ook in de badkamer ligt vloerverwarming. Alle slaapkamers zijn daarnaast voorzien van een eigen thermostaat, waarmee de temperatuur per kamer afzonderlijk in te stellen is.

TWEEDE VERDIEPING
De zolderverdieping is op dit moment een grotendeels open ruimte met een hoge kap, twee dakramen en een raam in de voorgevel onder de tuitkap. Hier is nog voldoende ruimte om één of twee slaap-, werk- of hobbykamer(s) te maken! Ook is er een losse technische ruimte gerealiseerd waarin zich de binnenunit van de luchtwarmtepomp, de WTW en de opstelplaats voor de wasapparatuur bevinden.

BIJZONDERHEDEN:
– Unieke combinatie van het comfort van een nieuwbouwwoning zonder lange wachttijd;
– Gasloze en energieneutrale woning (label A++++);
– € 40.000,- (!) extra leencapaciteit in 2024 vanwege energielabel A++++;
– Stijlvolle en rijke architectuur met een dorpse uitstraling;
– Gelegen in een groene en ruim opgezette nieuwbouwwijk aan een autoluwe straat;
– Op loopafstand van het recreatiegebied Bentwoud;
– Riante woning met ca. 152 m² woonoppervlak;
– Nog helemaal naar eigen smaak in te richten;
– Voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen (in eigendom) i.c.m. vloerverwarming en -koeling;
– Een comfortabel binnenklimaat vanwege een geavanceerd ventilatiesysteem met WTW;
– Zonnige achtertuin op het zuiden voorzien van berging en achterom;
– Ruime openbare parkeergelegenheid in het hofje achter de woning;
– De koopakte zal worden gepasseerd via de bij het nieuwbouwproject betrokken notaris (Limes Notarissen).

ENERGIENEUTRAAL WONEN
Deze woning wordt energieneutraal gebouwd en kent daarmee een zeer lage energielast en het hoogst haalbare energielabel (A++++). De woning is voorzien van duurzame en gasloze installaties en kan mede daardoor geheel in zijn eigen energiebehoefte voorzien. Een eigen warmtepomp zorgt ervoor dat natuurlijke kou en warmte via vloerverwarming en -koeling de woning het hele jaar voorziet van een behaaglijke temperatuur. Daarnaast is de woning optimaal geïsoleerd, in combinatie met een geavanceerd ventilatiesysteem dat zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

BENTWIJCK
Dorserf 28 is gelegen in de eerste fase van nieuwbouwproject Bentwijck in Benthuizen. In totaal bestaat dit project uit bijna 200 woningen en een brede school waarin zich 2 basisscholen en een kinderopvang zullen vestigen. Alle woningen in de wijk worden gebouwd met een dorpse architectuur en wijken steeds iets van elkaar af door een speelse variatie aan woningtypen, gevelkleuren en kapvormen. Bentwijck is ruim opgezet en voorzien van veel groen, waaronder een groen dorpshart centraal in de wijk. Het wordt een kindvriendelijke wijk, onder andere voorzien van verschillende speelvoorzieningen. Er is ook gedacht aan voldoende openbare parkeergelegenheid, waaronder in parkeerhofjes achter de woningen.

BENTHUIZEN, CENTRAAL GELEGEN IN HET GROENE HART
Benthuizen ligt in het groene hart van Nederland, direct tegen het recreatiegebied Bentwoud aan. Er is een gezellig dorpshart met onder andere een supermarkt, dorpshuis, tennis- en voetbalvereniging. Daarnaast zijn er vier kerken in het dorp. Het centrum van Zoetermeer ligt op 10 minuten rijafstand en heeft een aanvullend voorzieningenaanbod zoals meerdere winkelcentra en horeca. Voor meer winkel- en uitgaansaanbod rijden bewoners van Benthuizen naar Zoetermeer of Alphen aan den Rijn, of in 10 minuten naar Leiden en in 25 minuten naar Den Haag. Er is een goede busverbinding naar Zoetermeer en Alphen aan den Rijn en de Randstadrail ligt aan de overkant van het nabijgelegen Bentwoud. Via de Randstadrail is er een snelle verbinding naar Rotterdam en Den Haag

PLANNING EN OPLEVERING
De bouw van deze woning is in volle gang, de ontwikkelaar Van Wijnen verwacht deze in het derde kwartaal van dit jaar al te kunnen opleveren. Na oplevering van de woning aan de huidige eigenaren, zal deze zo snel mogelijk aan u worden doorgeleverd.

Deze informatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. De genoemde maten en oppervlakten zijn indicatief. Mochten er onverhoopt onjuistheden staan vermeld dan wordt onzerzijds geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Het definitieve energielabel van de woning zal bij oplevering worden afgegeven, ook de einddatum hiervan zal op dat moment definitief worden vastgelegd.

  • 152 m2
  • 145 m2
  • 3

Kenmerken Dorserf 28

Overdracht

Vraagprijs€ 639.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte145 m2
Woonoppervlakte152 m2
Inhoud547 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormNieuwbouw
Bouwjaar2024
Dak typeSamengesteld dak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelA++++

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers3

Maandlasten

Ligging Dorserf 28

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

108.915

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

26%

20% NL

32%

20% NL

42%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod