Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Ruigekade 20B 1426 RW De Hoef

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 2.100.000,- k.k.

Te Koop

Een prachtige villa met grote aangebouwde garage, een net opgeleverd tuin-kantoor, een schuur en kwekerij.
Gelegen op 10.000 m2 (1 hectare) eigen grond.
Een toplocatie, met zicht op de Amstel, net bij Vrouwenakker over de brug richting De Hoef.
Uiterst strategische gelegen ten opzichte van Schiphol, Aalsmeer, Uithoorn en de regio Amsterdam.

De vrijstaande woning werd in 2000 gerealiseerd. De achter gelegen kassen (totaal 3000 m2) werden tussen 2001 en 2003 gerealiseerd. Een zeer modern tuin-kantoor/mantelzorgwoning werd in 2023 opgeleverd.

De actuele bestemming is “Agrarisch met waarden” waarbij de woning als bedrijfswoning wordt omschreven. Er loopt een aanvraag de woning als “plattelands woning” aan te merken.
Gemeente De Ronde Venen is bereid mee te werken aan het wijzigen van het gebruik.
Dit natuurlijk onder voorwaarden, maar bij beëindiging van het agrarisch bedrijf is veel mogelijk.
Die lopen uiteen van het handhaven van de kassen (2.500 m2) om deze voor andere ondernemende of hobby doeleinden te gebruiken, tot het slopen hiervan waarbij je dan tot 50% nieuwe gebouwen mag realiseren. Mocht u zelf iets in gedachten hebben deelt u dan zeker die ideeën, wellicht dat ook deze binnen de randvoorwaarden van de gemeente zijn te realiseren.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden tot:
– Het al dan niet hobbymatig houden van paarden
– Het uitoefenen van een bed & breakfast

Wij zullen nu nog enkele high-lights noemen zodat u een eerste indruk krijgt van dit bijzondere object. Graag vertellen wij u meer over details en de toekomstige mogelijkheden maar dat kunnen we wellicht combineren met een bezichtiging.

Woning
De woning beschikt, zoals de plattegronden al aangeven, over een ruime hal, een bordestrap naar de 1e verdieping, een garderobe, toilet, bijkeuken, keuken met alles erop en eraan, een eethoek, serre met prachtig zicht op de tuin, living met gas gestookte openhaard.
Op de verdieping 3 slaapkamers, 2 badkamers met toiletten, veel kastruimte en een grote overloop.
Via een vlizo trap is de zolder bereikbaar. Hier de technische installatie. Vanwege de zonnepanelen (161 stuks) is er gekozen voor een Full Electric verwarming CV’s (2020) met in de winter een back-up van een traditionele c.v.gas ketel.
Behalve in de slaapkamers is vrijwel overal vloerverwarming aangebracht.

Garage
Ook de grote garage is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. Hier staat de centrale stofzuiginstallatie en achterin vindt u de trapopgang naar de zolder die we gezien de afwerking en inrichting beter een studio kunnen noemen. Er is hier ook een apart toilet en een wastafel meubel.
In 2019 werd er buiten nog een extra vloer aangebracht met leidingwerk zodat je dit ook mooi als terras kan gebruiken ofwel in de toekomst de woning uit kan breiden.

Tuinkantoor/Mantelzorgwoning
Recent werd zeer fraai en nagenoeg onderhoudsvrij tuinkantoor (50 m2) gerealiseerd. Je kan het ook een luxe mantelzorgwoning noemen. Vrijstaand en verborgen in het groen.
De modern uitgevoerde opstal beschikt over een zitgedeelte, een prachtige keuken, modern toilet, douche en een kamer, dit los van de entresol.

Kassen c.q. de bedrijfsruimte
Het huidige bedrijfsgedeelte bestaat uit een 3 tal kappen (groepen) resp. 500 m2, 500 m2 en 1.500 m2 groot. De eerste twee groepen werden in 2001 gerealiseerd en de laatste groep in 2002/2003.
Er is nog schuur van 500 m2 met daarin een kantoor- en kantine gedeelte (container), een ketelhuis, watersilo (watergeef installatie) en koelcel e.d. Achter de kassen is nog een stuk onbebouwd grasland van ruim 2700 m2.
Zoals eerder aangeven zijn er tal van vervolg functies aan dit bedrijfsmatige gebruik te geven. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Overige bijzonderheden
– Lage energierekening met maar liefst 161 zonnepanelen t.b.v. huis en bedrijf
– In 2023 is buitenkant huis volledig geschilderd
– Gelegen aan een rustige kade aan rivier de Amstel
– Woning 210 m2 GBO, Garage 110 m2 GBO en Tuinkantoor 50 m2
– Koopsom € 2.1 miljoen euro k.k.

Ger Hukker verzorgt de verkoopbegeleiding en u kan hem bellen op 06-53916525 mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze eerste informatie.

  • 210 m2
  • 10.000 m2
  • 3

Kenmerken Ruigekade 20B

Overdracht

Vraagprijs€ 2.100.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte10.000 m2
Woonoppervlakte210 m2
Inhoud1.313 m3

Bouw

SoortVilla
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar2000
Dak typeZadeldak
IsolatievormenVolledig geïsoleerd
EnergielabelB

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3

Maandlasten

Ligging Ruigekade 20B

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod