Skip to content

Te Koop: woonhuis Ziendeweg 8a 2421 NC Nieuwkoop

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 750.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Nieuwkoop Ziendeweg 8a

Nieuwkoop, Ziendeweg 8a
Kijk ook op ziendeweg8a.nl !

Historische molen met bakhuis en riante berging midden in de natuur!

– Gelegen op een perceel van maar liefst 2315 m2
– U kunt hier genieten van optimale privacy midden in de natuur!
– Riante berging/ zomerhuis van maar liefst 40 m2 (4,6 x 8,70 meter)!
– Voorzien van een historisch bakhuis van ca. 10 m2
– Rieten kap van de molen is in december 2016 vervangen en voorzien van dakisolatie
– Bij de woning bevinden zich drie steigers/ aanlegplaatsen voor een boot met doorvaartmogelijkheid naar de Nieuwkoopse Plassen, de Oude Rijn en de Meije

Deze woning is gelegen op één van de mooiste verborgen plekjes van het Groene Hart. De nieuwe Ziende- of Achtkante molen is in 1809 gebouwd en heeft gediend om het water dat de droogmakerij Nieuwkoop in de polder Nieuwkoop en Noorden loost af te voeren. Het betreft een met riet gedekte achtkantige schepradmolen. In 1920 is de molen onttakeld waarbij de wieken, kap, het gaande werk en de romp tot aan de onderste bintlaag is verwijderd. Het molenrestant heeft een functie als woning gekregen en is tot op heden als zodanig in gebruik. Op het terrein is naast het molenrestant ook nog een bakhuis en een riant zomerhuis aanwezig. Dit bakhuis heeft een historische relatie met de molen omdat de molenaar hierin zijn brood heeft gebakken.

Het molenrestant ligt midden in het Groene Hart te midden van een adembenemend polderlandschap met polderweggetjes en grasland. Grenzend aan een natuurgebied met uitzichten over de polder. Bij de woning bevinden zich aanlegplaatsen voor een sloep/boot met doorvaartmogelijkheid naar de Nieuwkoopse Plassen, de Oude Rijn en de Meije.

In dit bijzondere object kunt u optimaal genieten van uw privacy! U bereikt de woning via de brug bij de Ziende sluis na ca. 250 meter lopen. Uw auto kunt u bij de Ziende sluis parkeren.

Vooruitlopend op uw vrijblijvende bezichtiging geven wij u alvast een korte omschrijving van de indeling van de woning.

De Molen
Begane grond
U komt binnen in de riante, karakteristieke woonkeuken. Hier treft u een prachtig gietijzeren fornuis van het befaamde Engelse merk ESSE. Met dit fornuis kunt u op hout en op elektra koken. Het fornuis heeft 1/3 deel wat op hout gestookt kan worden met een oven en een kookplaat. 2/3 deel werkt op electra met twee ovens een bordenwarmer een inductiekookplaat en een electrische kookplaat. Verder beschikt de woonkeuken over diverse praktische vaste kasten en de trapopgang naar de eerste verdieping. Deze bijzondere woning zit vol verrassingen. Zo treft u onder de trap een ligbad. Vanuit de woonkeuken betreedt u de bijkeuken met een keukenblok. De bijkeuken biedt toegang tot de toiletruimte en de badkamer met douchecabine.

Aan de andere kant van de woning treft u de woonkamer. U kunt hier heerlijk zitten bij de houtkachel. Vanuit de woonkamer betreedt u de opkamer. Onder de opkamer bevindt zich een riante kelder.

Doordat de woning niet beschikt over een gasaansluiting, wordt de woning verwarmd door middel van een luchtwarmtepomp. Dit betekent dat de warmte uit lucht onttrokken wordt en omgezet wordt zodat de woning, het bakhuis en het zomerhuis verwarmd worden. Tevens zorgt de warmtepomp ervoor dat het warmwater in het zomerhuis hiermee verwarmd wordt.

Eerste verdieping
Via een vaste trap bereikt u de eerste verdieping. Via de overloop met wastafel en trapopgang naar de tweede verdieping betreedt u de twee ruime slaapkamers. Eén van deze slaapkamers is voorzien van een vaste kast.

Tweede verdieping
Via een vaste trap bereikt u de tweede verdieping van deze woning. U treft hier één grote slaapkamer met 4 dakramen voor veel lichtinval. Deze ruimte kan nog naar eigen wensen worden ingedeeld of benut.

Het Zomerhuis
Het zomerhuis is eind jaren 90 gebouwd en is in 2016 compleet gerenoveerd. Aan de voorzijde heeft het zomerhuis een berging met o.a. de aansluiting t.b.v. wasmachine en droger en de warmtepomp. Met een vlizotrap bereikt u een kleine bergzolder. Aan de achterzijde is het zomerhuis gesitueerd welke intern bereikbaar is maar ook via een zijdeur en 2 grote openslaande deuren aan de achterkant. Deze ruimte is geweldig om in de zomer te vertoeven en beschikt over een kleine pantry met 6-pits fornuis met elektrische oven en een vaatwasser. De houtkachel maakt het plaatje compleet. Aansluitend treft u een badkamer met douchecabine en toilet aan. Via een vlizotrap bereikt u de vide welke als slaapkamer dient en met 4 grote dakramen heeft u een magnifiek uitzicht over wat wij het mooiste stukje van Nieuwkoop vinden.

Tuin
De woning beschikt over een bijzondere, verzorgde en ruime tuin rondom de woning. Er is een boomgaard met 40 jaar oude appelbomen, pruimenbomen, perenbomen en kersenbomen. Ook kunt u in eigen moestuin diverse dingen telen. U heeft hier tevens een magnifiek uitzicht op prachtige waterpartijen en het aangrenzende polderlandschap met grazende koeien en schapen. Kortom, het is hier heerlijk genieten van de paradijselijke tuin en omgeving met het gezang van de vogels.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere plek én woning? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een bezichtiging. U bent van harte welkom!

Disclaimer
Voor onze koopakte gelden de standaard NVM-regels. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie minimaal 10% van de koopsom. Deze projectinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door de verkoper. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de door ons samengestelde gegevens. Deze informatie, eventuele gesprekken, onderhandelingen etc. zijn allen vrijblijvend. Er is pas overeenstemming bereikt op het moment dat de door Drieman Garantiemakelaars Nieuwkoop opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben beide partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder kostenvergoeding etc. Alle genoemde maten zijn indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

  • 120 m2
  • 2.315 m2
  • 4

Kenmerken Ziendeweg 8a

Overdracht

Koopprijs€ 750.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte2.315 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie120 m2
Inhoud550 m3

Bouw

Soortlandhuis
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1809
Dak typesamengesteld dak
Isolatievormendakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas

Indeling

Aantal verdiepingen5
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers4

Maandlasten

Ligging Ziendeweg 8a

Marktcijfers van Nieuwkoop

Gemiddelde verkoopprijs in Nieuwkoop

Landelijk gemiddelde: € 380.638,-

Gemiddelde vraagprijs in Nieuwkoop

Landelijk gemiddelde: € 467.869,-

Gemiddelde verkooptijd in Nieuwkoop

Landelijk gemiddelde: 53

Gemiddeld aangeboden in Nieuwkoop

Landelijk gemiddelde: 11407

Gemiddeld aantal verkocht in Nieuwkoop

Landelijk gemiddelde: 6569

Gemiddelde prijs/m2 in Nieuwkoop

Landelijk gemiddelde: 2.567

Vergelijkbaar woningaanbod